Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Black Friday Deals tot 30/11: Ontdek de acties & het proefpakket

INF-logo-nobaseline_pos
week43-1
Category: Hoofdgerecht

Zoete puntpaprika’s met kippengehakt

Ingrediënten

Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
kippengehakt
 - 400 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
grote rode zoete puntpaprika's
 - 4 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
spinazie
 - 400 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
mozzarella light
 - 60 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
ongekookte quinoa 3 kleuren
 - 200 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
olijfolie
 - 2 
el 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven voor op 180°C op de hete luchtstand.
Snijd de puntpaprika's open in het midden zodat er iets in kan, ontpit ze en laat het steeltje eraan. Bak het kippengehakt gaar in een pan zonder vetstof (goed pletten met een vork en blijven roeren).
Stoof de spinazie aan in een kookpot in de olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking gaar. Doe de spinazie en het kippengehakt bij de quinoa en meng goed door elkaar.
Vul daarna de puntpaprika's ermee op.
 Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de puntpaprika's.
 Leg de gevulde puntpaprika's naast elkaar in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 25-30 min (merk je dat de puntpaprika's te vlug gaan in de oven, leg na 10 min een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal).

Smakelijk!