Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

week43-1
Category: Hoofdgerecht

Zoete puntpaprika’s met kippengehakt

Ingrediënten

kippengehakt
 - 400 
grote rode zoete puntpaprika's
 - 4 
spinazie
 - 400 
mozzarella light
 - 60 
ongekookte quinoa 3 kleuren
 - 200 
olijfolie
 - 2 
el 
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven voor op 180°C op de hete luchtstand.
Snijd de puntpaprika's open in het midden zodat er iets in kan, ontpit ze en laat het steeltje eraan. Bak het kippengehakt gaar in een pan zonder vetstof (goed pletten met een vork en blijven roeren).
Stoof de spinazie aan in een kookpot in de olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking gaar. Doe de spinazie en het kippengehakt bij de quinoa en meng goed door elkaar.
Vul daarna de puntpaprika's ermee op.
 Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de puntpaprika's.
 Leg de gevulde puntpaprika's naast elkaar in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 25-30 min (merk je dat de puntpaprika's te vlug gaan in de oven, leg na 10 min een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal).

Smakelijk!