Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Black Friday Deals tot 30/11: Ontdek de acties & het proefpakket

INF-logo-nobaseline_pos
week41
Category: Hoofdgerecht

Zalm met zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten

Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
zalmfilets
 - 4 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
zoete aardappel
 - 800 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
rode zoete puntpaprika's
 - 2 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
rode uien
 - 2 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
citroen
 - 1 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
verse roazemarijn en verse tijm
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
provençaalse kruiden
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
venkelzaad
 - 1 
kl 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 °C.  Boen de zoete aardappel schoon en snijd in frietjes. Spoel de zoete puntpaprika en snijd in reepjes.
Pel de rode ui en snijd in halve maantjes. Vet een bakplaat in met een beetje olijfolie. Leg er de zoete aardappel frietjes, reepjes paprika en ui op. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
Voeg de rozemarijn en tijm toe. Meng goed en zet 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalmfilets boven op de groenten. Kruid de zalmfilets met peper, zout en venkelzaad en besprenkel met wat olijfolie.
Rasp er wat citroenschil over. Zet de bakplaat nog ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven tot de zalm mooi gaar is. Let op, de zalm mag niet uitgedroogd zijn.

Smakelijk!