Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

week41
Category: Hoofdgerecht

Zalm met zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten

zalmfilets
 - 4 
zoete aardappel
 - 800 
rode zoete puntpaprika's
 - 2 
rode uien
 - 2 
citroen
 - 1 
verse roazemarijn en verse tijm
provençaalse kruiden
venkelzaad
 - 1 
kl 
olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 °C.  Boen de zoete aardappel schoon en snijd in frietjes. Spoel de zoete puntpaprika en snijd in reepjes.
Pel de rode ui en snijd in halve maantjes. Vet een bakplaat in met een beetje olijfolie. Leg er de zoete aardappel frietjes, reepjes paprika en ui op. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
Voeg de rozemarijn en tijm toe. Meng goed en zet 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalmfilets boven op de groenten. Kruid de zalmfilets met peper, zout en venkelzaad en besprenkel met wat olijfolie.
Rasp er wat citroenschil over. Zet de bakplaat nog ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven tot de zalm mooi gaar is. Let op, de zalm mag niet uitgedroogd zijn.

Smakelijk!