Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Winterse ovenschotel met quorngehakt en pastinaakpuree
Category: Hoofdgerecht

Ovenschotel met quorngehakt en pastinaakpuree

Ingrediënten

8 aardappelen ter grootte van een kippenei
2 pastinaken
3 eetlepels olijfolie
2 uien
4 teentjes look
4 wortels
500 gram champignons
400 gram Quorn Fijngehakt
3 dl halfvolle melk
Peper
Zout
Nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en de pastinaken en spoel ze vervolgens af. Snij ze daarna in grove stukken en doe ze in een pot die in de microgolfoven mag. Zet de aardappelen en de pastinaken 10 minuten in de microgolfoven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de uien, de look en de wortelen in fijne blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Doe de uien en de look erbij. Laat 1 minuut bakken. Voeg vervolgens de wortels en het Quorn Fijngehakt toe. Laat 10 minuten bakken, roer af en toe zodat het niet aanbakt. Voeg eventueel een beetje water toe. Kruid vervolgens af met peper en zout.

Snij de champignons in schijfjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Kruid daarna de champignons af met voldoende peper.

Pureer de aardappelen en de pastinaken met een stamper. Voeg vervolgens 3 dl halfvolle melk toe en roer goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Neem een ovenschaal voor 4 personen. Schep het Quorn Fijngehakt met wortelen en ui op de bodem. Schep er vervolgens de champignons over. Tot slot wordt de puree op de ovenschotel geschept. Strijk de puree mooi egaal met een pannenlikker.

Plaats de ovenschaal 15 minuten in de oven.

 

 

Smakelijk!