Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
1 sjalot, 2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel Sambal Oelek
1 eetlepel tomatenconcentraat
10 cl droge witte wijn, 10 cl visbouillon
30 gram witte prei (rauw)
30 gram wortel (rauw)
60 gram witte selder (rauw)
60 gram sluimererwten (rauw)
½ oranje paprika
100 gram volkorenpasta(ongekookt)
1 courgette (middelgroot)
10cl light room
1 afgestreken eetlepel plantaardige margarine (15g)
300g gepelde scampi
60 gram kerstomaatjes (rauw)
bieslook
Begin met de saus. Snij de sjalot en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpannetje een stoof hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de Sambal Oelek toe en roer goed om. Vervolgens voeg je de geconcentreerde tomatenpuree toe. Blus met de wijn en de visbouillon. Voeg de fijngesneden prei en wortel toe. Laat 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Stoom de sluimererwten, oranje paprika (in reepjes) en witte selder (in kleine stukken) gedurende 20 minuten. Kook ondertussen de volkorenpasta in licht gezouten water. Snij je de courgette in dunne slierten en breng een kom licht gezouten water aan de kook. Voeg bij de saus de light room toe en laat wat inkoken. Bak de scampi in de plantaardige margarine, anderhalve minuut langs beide kanten. Kook de courgetteslierten 2 minuten in licht gezouten water. Giet de pasta en de courgetteslierten af en dresseer op een bord. Leg er de groentjes en de scampi bij. Werk af met de saus en versier nog wat met kerstomaatjes en fijngesnipperde bieslook.