Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

week20pasta
Category: Hoofdgerecht

VOLKOREN EN COURGETTE PASTA MET GESTOOMDE GROENTEN, SCAMPI EN EEN PIKANT GROENTESAUSJE

Ingrediënten

1 sjalot, 2 teentjes knoflook

1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel Sambal Oelek

1 eetlepel tomatenconcentraat

10 cl droge witte wijn, 10 cl visbouillon

30 gram witte prei (rauw)

30 gram wortel (rauw)

60 gram witte selder (rauw)

60 gram sluimererwten (rauw)

½ oranje paprika

100 gram volkorenpasta(ongekookt)

1 courgette (middelgroot)

10cl light room

1 afgestreken eetlepel plantaardige margarine (15g)

300g gepelde scampi

60 gram kerstomaatjes (rauw)

bieslook

Bereidingswijze

Begin met de saus. Snij de sjalot en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpannetje een stoof hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de Sambal Oelek toe en roer goed om. Vervolgens voeg je de geconcentreerde tomatenpuree toe. Blus met de wijn en de visbouillon. Voeg de fijngesneden prei en wortel toe. Laat 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Stoom de sluimererwten, oranje paprika (in reepjes) en witte selder (in kleine stukken) gedurende 20 minuten. Kook ondertussen de volkorenpasta in licht gezouten water. Snij je de courgette in dunne slierten en breng een kom licht gezouten water aan de kook. Voeg bij de saus de light room toe en laat wat inkoken. Bak de scampi in de plantaardige margarine, anderhalve minuut langs beide kanten. Kook de courgetteslierten 2 minuten in licht gezouten water. Giet de pasta en de courgetteslierten af en dresseer op een bord. Leg er de groentjes en de scampi bij. Werk af met de saus en versier nog wat met kerstomaatjes en fijngesnipperde bieslook.

Smakelijk!