Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
300 g witte vis
2 el citroensap
Zout
Kurkuma
Korianderpoeder
Olie
1 ui, fijngesneden
2 cm gember, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 chili, zonder zaadjes, fijngesneden
200 g tomatenblokjes, uit blik of vers
Een handvol koriander, fijngehakt
Leg de vis op een bord en wrijf ze in met een beetje citroensap, wat zout en kurkuma. Zet 10 à 15 minuten aan de kant. Verwarm daarna wat olie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Verhit opnieuw wat olie in een pan en fruit de ui en look aan. Voeg ook de gember en chilipeper toe. Roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de korianderpoeder en nog wat kurkuma toe. Schep even om. Doe de helft van de tomaten bij de ui en laat inkoken. Voeg daarna de andere helft van de tomaten toe. Voeg nu nog 300 ml water toe en kruid indien nog bij met wat zout. Breng de saus aan de kook. Laat onafgedekt koken gedurende 5 à 6 minuten. Op het einde leg je de vis op de saus. Strooi de koriander erover.
Dit alles kan geserveerd worden met rijst, pasta of gekookte aardappelen.