Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
400 gram vastkokende aardappelen
1 aubergine
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
150 gram vega kruimgehakt
½ blik tomatenblokjes zonder zout
½ theelepel kaneel
1 theelepel oregano
1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
1½ eetlepel bloem
150 ml halfvolle melk
peper
40 gram geraspte 30+ kaas
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, kook ze in weinig water in 15 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Was de aubergine en snijd hem in dunne plakken.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Meng een eetlepel olie door de aubergine. Verwarm een koekenpan en bak hierin de aubergines gaar.
Neem ze uit de pan, voeg een eetlepel olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het vega gehakt toe en bak even mee. Voeg de tomaten, kaneel en oregano toe en laat 10 minuten sudderen totdat het meeste vocht verdampt is.
Warm de oven voor op 200 °C. Verwarm het bak- en braadvet in een klein pannetje en voeg de bloem toe. Warm dit een paar minuten goed door.
Voeg beetje bij beetje melk toe en roer steeds totdat deze is opgenomen.
Warm de saus door en voeg naar smaak peper toe. Snijd de aardappelen in plakjes. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen. Leg de helft van de aubergine er bovenop, de rest van de aardappelen en de rest van de aubergine. Schenk de tomatensaus eroverheen. Voeg de kaas toe aan de witte saus en verdeel deze over de schaal.
Laat de moussaka in 20 minuten heet worden en goudgeel kleuren.