Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

Vegetarische curry met tofu
Category: Hoofdgerecht

Vegetarische curry met tofu (V)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200g tofu
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 200g volkoren rijst
  • 2 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaatblokjes (400g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400g diepvries of verse gemengde groenten bv. broccoli, champignons, boontjes, maïs, peultjes…
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Bak de tofu in een wokpan tot het gaar is en haal het er daarna uit, houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Snijd de ui in stukjes en doe deze samen met de fijngehakte knoflook en een klein beetje margarine in dezelfde wokpan.
  • Kook de rijst.
  • Doe er, wanneer de ui er glazig uitziet, de kerriepoeder en de tomatenpuree bij en laat even doorkoken.
  • Meng het bouillonblokjes met 350ml water.
  • Doe daarna de tomatenblokjes, de bouillon en de groenten in de pan. Kruid bij met zout en peper.
  • Doe er, wanneer de groenten gaar zijn, de tofu bij.
  • Dien de curry op met de rijst.

Smakelijk!