Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Lentesprint! Meer bewegen, meer genieten! 5 – 18 mei.
Koop 20 beurten en ontvang 3 beurten gratis!

week35
Category: Hoofdgerecht

Varkenshaasje met champignonroomsaus, prinsessenboontjes en gekookte aardappelen

Ingrediënten

varkenshaasje
 - 1 
prinsessenboontjes
 - 200 
peper en zout
aardappelen
 - 600 
olijfolie
bruine fond
 - 2 
dl 
champignons
 - 250 
sjalotten
 - 2 
knoflook
 - 1 
teentje 
witte wijn
 - 2 
dl 
room, light (12%)
 - 1 
dl 

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak de prinsessenboontjes schoon en knijp de topjes eraf. Breng water aan de kook met was zout en kook de boontjes op enkele minuten beetgaar.
Giet af en spoel onder koud water. Schil en was de aardappelen, en kook ze in gezouten water.
Giet af. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak het vlees gedurende 2 minuten langs beide zijden op een matig vuur. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en bak het vlees verder in de oven gedurende 15 minuten.
Verwarm de bruine fond. Maak de champignons schoon, snij ze in stukken en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie.
Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Pel en pers de knoflook fijn. Doe de look en sjalotten bij de champignons. Voeg de witte wijn toe. Laat de wijn volledig uitkoken.
Blus met de warme bruine fond. Doe er de room bij en laat op een laag vuur inkoken.
Snij het gebakken varkenshaasje in schijfjes. Schik er enkele op elk bord en serveer met de aardappelen en de prinsessenboontjes. Werk af met de champignonsaus.

Smakelijk!

Ligna Pharma Logo

Kies voor gezonde alternatieven en meer voedingswarde met Ligna Pharma

Met InfraLigne en Ligna Pharma hoef je geen concessies te doen als het gaat om voeding. Kies voor gezonde alternatieven en geniet van de voordelen: minder koolhydraten, meer vezels, en een voedingspatroon dat écht bijdraagt aan jouw welzijn.

Wraps:
Vervang een gewone wrap door een Ligna Pharma Wrap of Tortilla om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma broodporties: Wraps, Tortilla Latina, …

Pasta of rijst:
Vervang reguliere pasta of rijst door een Ligna Pharma product om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma Pasta: Penne, Fusilli, Rijstpasta, …

Brood:
Vervang gewoon brood door een Ligna Pharma broodportie om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma broodporties: Sneden of Broodje, Wit of Volkoren, Italiaans, Focaccia, …

Beschuiten, crackers of bruschetta:
Vervang gewone crackers door een Ligna Pharma broodportie om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma broodporties: Beschuiten, Granenbeschuiten, Krakys, Bruschetta’s, Toastjes, …

De producten van Ligna Pharma zijn gemakkelijk beschikbaar in de InfraLigne-studio’s. Breng een bezoek aan jouw dichtstbijzijnde locatie om kennis te maken met het assortiment en ontdek hoe deze gezonde alternatieven je voedingspatroon kunnen verrijken.