Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
week39
Category: Hoofdgerecht

Thaise wok met verse groenten en kip

Ingrediënten

sjalotten
 - 2 
knoflook
 - 2 
teentjes 
arachideolie
 - 3 
el 
gember
 - 1 
stukje 
rode chilipeper
 - 1 
noedels of rijst
 - 250 
groentebouillon
 - 1 
erwten
 - 200 
edamame bonen
 - 200 
champignon - mix
 - 250 
wortels
 - 4 
sojascheuten
 - 150 
rode paprika of puntpaprika
 - 1 
groene paprika of puntpaprika
 - 1 
oranje paprika of puntpaprika
 - 1 
groene curry
 - 3 
el 
kokosmelk
 - 400 
ml 
bouillon
 - 200 
ml 
kippenpootjes
 - 4 
peper en zout
koriander

Bereidingswijze

Maak de sjalot, de gember, de rode chilipeper en de knoflook schoon en versnijd in fijne stukken. Doe de pitjes uit de chilipeper. Was de groenten en versnijd in verschillende snijtechnieken naar keuze. Wortel in brunoise, (punt)paprika in julienne, champignons in partjes. Doe in een wokpan een beetje arachideolie en stoof de sjalot, knoflook, chilipeper en gember aan.
Plaats twee kookpotten met water en ½ groentebouillon op het vuur. Dat is eentje voor de noedels en eentje voor de kippenpootjes. Als het water kookt, voeg je de kippenpootjes toe en laat je ze koken tot ze gaat zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Voeg de groenten toe, in volgorde van hardheid en laat mee stoven. Roer regelmatig om zodat alle groenten gestoofd worden. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Voeg de currypasta toe en roer even om. Haal de kippenpootjes uit het water en laat afkoelen. Verwijder het vel rond de kip en verpulver het vlees aan de hand van een vork.
Voeg 200 ml water toe aan de groenten, samen met ½ groentebouillon. Voeg de 400 ml kokosmelk toe en laat het geheel even sudderen. Voeg het kippenvlees toe en laat even sudderen. Voeg de rijst of noedels toe aan het kokende water en kook deze zoals vermeld op de verpakking.
Giet de rijst of noedels af. Spoel de koriander en hak deze fijn. Neem een diep bord, voeg rijst of noedels toe aan het bord en overgiet met groenten en de saus van de wok. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Smakelijk!