Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Start nu bij InfraLigne! 

Fit en gezond aan de feesttafel 

week 39
Category: Hoofdgerecht

Stoofpot van traag gegaarde honing-knoflook-kip met krielaardappeltjes

Ingrediënten

500g kipfilet

300g wortelen

300g fijne boontjes

400g ardappeltjes

1 teentje look

3 el sojasaus

3 el honing

2 el ketchup

3 el olijfolie

1 kl oregano

peper

Bereidingswijze

Spoel de aardappelen en halveer ze. Verwijder het loof van de wortelen en spoel ze, maak de boontjes schoon.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel en snipper de knoflook.

Meng de sojasaus met de honing, de ketchup, de oregano en de gesnipperde knoflook tot een gladde saus.

Vet een ovenschotel in, leg er de kip, aardappelen en wortelen in. Lepel er de helft van de saus over en sprenkel met nog wat olijfolie over het geheel. Gaar 30 min. in de oven, leg er de boontjes bij en voeg de rest van de saus toe. Gaar nog 15 min. in de oven.

Smakelijk!