Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
½ eetlepel verse gember, geraspt
½ eetlepel ras el hanout
150g rosbief
1 blik kikkererwten (310gr)
500ml Passata
1-2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bladpeterselie en/of koriander, fijngehakt
Verwarm olijfolie in een soeppan en bak de ui, gember en ras el hanout al omscheppend 2 minuten. Snijd intussen de rosbief in reepjes. Prak intussen een kwart van de kikkererwten in een diep bord fijner.
Voeg de geprakte kikkererwten en het tomatensap aan het uimengsel toe en roer goed door. Voeg dan ook de resterende kikkererwten met vocht, citroensap, peterselie en/of koriander en wat zout en peper toe.
Breng de soep al roerend aan de kook, voeg de rosbiefreepjes toe en laat de soep 6-8 minuten zachtjes pruttelen.
Tip:Vervang de rosbief door extra groentjes voor een vegan variant