Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
Harira
Category: Hoofdgerecht

Snelle Harira (stevige Marokkaanse soep)

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

½ eetlepel verse gember, geraspt

½ eetlepel ras el hanout

150g rosbief

1 blik kikkererwten (310gr)

500ml Passata

1-2 eetlepels citroensap

2 eetlepels bladpeterselie en/of koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm olijfolie in een soeppan en bak de ui, gember en ras el hanout al omscheppend 2 minuten. Snijd intussen de rosbief in reepjes. Prak intussen een kwart van de kikkererwten in een diep bord fijner.

Voeg de geprakte kikkererwten en het tomatensap aan het uimengsel toe en roer goed door. Voeg dan ook de resterende kikkererwten met vocht, citroensap, peterselie en/of koriander en wat zout en peper toe.

Breng de soep al roerend aan de kook, voeg de rosbiefreepjes toe en laat de soep 6-8 minuten zachtjes pruttelen.

Tip:Vervang de rosbief door extra groentjes voor een vegan variant

Smakelijk!