Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
shakshuka
Category: Hoofdgerecht

Shakshuka met zoete aardappel

Ingrediënten

300 g zoete aardappel

1 ui

1 teentje look

1 rode paprika

1 gele puntpaprika

400 ml tomatenstukjes

3 eieren

50 g feta

1 el olijfolie

Peterselie, vers

Peper en zout

Bereidingswijze

Schil en snij de zoete aardappel in kleine blokjes. Stoom de zoete aardappel gaar ( ±7min in de microgolf).

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan met 1 el olijfolie.

Snij de paprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 10 – 15 min pruttelen. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe eventueel het deksel op de pan om dit te versnellen.

Strooi de verkruimelde feta erover en garneer met wat peterselie.

Smakelijk!