Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
5 eieren
150g poedersuiker
75g patentbloem of tarwebloem
25g maïzena
4 passievruchten
10g verse munt
200 ml mascarpone
Verwarm de oven voor op 175°C.
Breng in een pan een laagje water aan de kook. Breek de eieren in een bainmarie.
Voeg een mespuntje zout en 125g poedersuiker toe aan de eieren en klop het geheel 10 minuten met de mixer tot een dikke luchtige creme.
Haal de kom van het vuur en doe de gezeefde bloem en maïzena er bovenop. Spatel dit er snel doorheen. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede rechthoekige bakplaat van 30x35cm. Bak het geheel 10-15 minuten lichtbruin gaar.
Neem het deeg uit de oven en leg er dadelijk een lichtvochtige handdoek op. Draai het deeg om op het aanrecht met behulp van de handdoek. Wacht 3 minuten, rol het deeg voorzichtig op en laat het opgerold afkoelen.
Meng ondertussen de mascarpone met de fijngesneden munt. Rol het afgekoelde deeg voorzichtig terug uit en bestrijk met het mengsel. Lepel hierover de 4 passievruchten en rol terug op.
Voor de afwerking, bestrooi met de resterende poedersuiker. Zet een paar uur in de koelkast en snij de rol dan in 12 stukken. Garneer met een blaadje munt.
Recept van Infraligne Geel