Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

week26
Category: Hoofdgerecht

Ovenschotel met linzen en paprika

Ingrediënten

1 theelepel olijfolie

1 ui

1 teentje look

½ kop linzen

2 kopjes light groentenbouillon

4 rode paprika’s

1 granny smith appel

2 theelepels gedroogde basilicum

¼ kop witte wijn

400 gram tomatenstukjes uit blik

30 gram cheddar kaas

30 gram versnipperde Parmezaan

Zout en peper om op smaak te brengen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook toe. Stoof tot ui glazig is. Voeg de linzen en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Voeg de in stukjes gesneden en ontpitte paprika’s, de geschilde en in stukjes gesneden appel, witte wijn en tomatenstukjes toe en meng goed.

Doe het mengsel in een ovenbestendige schaal en strooi de kaas er bovenop. Bak het geheel in de oven gedurende 40 minuten. Serveer onmiddellijk.

TIP: de resterende porties kunnen individueel ingevroren worden.

Smakelijk!