Cake:
4 eieren
100 g roomkaas
2 tl bruine suiker
1 tl bakpoeder
½ tl vanillepoeder
½ tl kardemonpoeder
2 tl vlozaadvezels
2 el amandelmeel
Frambozencoulis:
200 g diepgevroren frambozen
½ tl vanillepoeder
2 tl chiazaad
Vanilleschuim:
200 ml room
1 el vanillesuiker
Strooisel:
1 el poedersuiker
Cake:
Verwarm de oven voor op 150°C
Scheid de eidooiers en de eiwitten en doe ze elk in een kom. Klop de eiwitten stijf. Voeg de andere ingrediënten toe aan de eidooiers, meng dit goed. Meng er nadien de opgeklopte eiwitten voorzichtig door. Zodat je een luchtig beslag krijgt. Giet het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad met een spatel. Het deeg zou het grootste deel van de bakplaat moeten bedekken. Bak het 25 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Frambozencoulis:
Doe de frambozen, een klein beetje water, het vanillepoeder en het chiazaad in een pan en breng dit aan de kook. Laat het afkoelen en pureer het met de staafmixer tot een gladde coulis.
Vanilleschuim:
Klop de room op met de vanillesuiker. Nu moet je de cake oprollen. Zorg dat de cake loskomt van het bakpapier voordat je begint. Snijd de randen van het deeg met een pizzasnijder, zodat de zijkanten mooi recht zijn. Smeer eerst frambozencoulis en daarna vanilleschuim op de bodem en zorg ervoor dat je helemaal tot de zijkant komt. Smeer de vulling er niet te dik op, want dan loopt ze er straks uit. Rol de cake voorzichtig op en leg hem op een schaal.
Als je hem een paar uur in de koelkast bewaart voor het opdienen, smaakt hij nog lekkerder.
Zeef een beetje poedersuiker over de cake voordat je hem opdient en serveer met verse frambozen.
Met InfraLigne en Ligna Pharma hoef je geen concessies te doen als het gaat om voeding. Kies voor gezonde alternatieven en geniet van de voordelen: minder koolhydraten, meer vezels, en een voedingspatroon dat écht bijdraagt aan jouw welzijn.
Wraps:
Vervang een gewone wrap door een Ligna Pharma Wrap of Tortilla om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma broodporties: Wraps, Tortilla Latina, …
Pasta of rijst:
Vervang reguliere pasta of rijst door een Ligna Pharma product om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma Pasta: Penne, Fusilli, Rijstpasta, …
Brood:
Vervang gewoon brood door een Ligna Pharma broodportie om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma broodporties: Sneden of Broodje, Wit of Volkoren, Italiaans, Focaccia, …
Beschuiten, crackers of bruschetta:
Vervang gewone crackers door een Ligna Pharma broodportie om je koolhydraatinname te verminderen, je eiwitten en vezels te verhogen, en zo een beter resultaat te behalen.
Ligna Pharma broodporties: Beschuiten, Granenbeschuiten, Krakys, Bruschetta’s, Toastjes, …
De producten van Ligna Pharma zijn gemakkelijk beschikbaar in de InfraLigne-studio’s. Breng een bezoek aan jouw dichtstbijzijnde locatie om kennis te maken met het assortiment en ontdek hoe deze gezonde alternatieven je voedingspatroon kunnen verrijken.