Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

lasagnazalm
Category: Hoofdgerecht

Lasagne met zalm, ricotta en spinazie

Ingrediënten

400g ricotta

400g verse bladspinazie

200g gerookte zalm

1 ui

3 tomaten

9 lasagnevellen (+/-150g ongekookt)

60g light gemalen kaas

2 eetlepelsolijfolie

Peper en zout

Nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven voor op 175°C. Giet in een kookpot 2 eetlepels olijfolie, verwarm en stoof de ajuin even aan. Voeg daarna aan diezelfde kookpot de spinazie toe en laat slinken. Doe de ricotta en de helft van de gemalen kaas bij het spinaziemengsel. Breng dit spinaziemengsel met peper, zout en nootmuskaat op smaak en roer nog even tot dit een samenhangende massa en warmwordt. Was en snij de tomaten in fijne schijfjes. Neem een ovenschaal en beleg de bodem met 3 lasagnevellen naast elkaar, schep daarop 1/3devan het spinazie ricotta mengsel, daarna leg je 1/3devan de zalm in stukjes er boven op en leg dan wat schijfjes tomaat naast elkaar verspreidt er op. Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig bovenaan met wat schijfjes tomaat. Bestrooi de lasagne met de overige gemalen kaas.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende ca.35min tot de kaas goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn (kijk op de verpakking van de lasagnevellen voor de gaartijd) en serveer.

Smakelijk!