New Year, New You
400g ricotta
400g verse bladspinazie
200g gerookte zalm
1 ui
3 tomaten
9 lasagnevellen (+/-150g ongekookt)
60g light gemalen kaas
2 eetlepelsolijfolie
Peper en zout
Nootmuskaat
Verwarm eerst de oven voor op 175°C. Giet in een kookpot 2 eetlepels olijfolie, verwarm en stoof de ajuin even aan. Voeg daarna aan diezelfde kookpot de spinazie toe en laat slinken. Doe de ricotta en de helft van de gemalen kaas bij het spinaziemengsel. Breng dit spinaziemengsel met peper, zout en nootmuskaat op smaak en roer nog even tot dit een samenhangende massa en warmwordt. Was en snij de tomaten in fijne schijfjes. Neem een ovenschaal en beleg de bodem met 3 lasagnevellen naast elkaar, schep daarop 1/3devan het spinazie ricotta mengsel, daarna leg je 1/3devan de zalm in stukjes er boven op en leg dan wat schijfjes tomaat naast elkaar verspreidt er op. Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig bovenaan met wat schijfjes tomaat. Bestrooi de lasagne met de overige gemalen kaas.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende ca.35min tot de kaas goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn (kijk op de verpakking van de lasagnevellen voor de gaartijd) en serveer.
*De Intro Pack actie is geldig tot en met maandag 27 januari.