Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
150 gram zilvervliesrijst
400 gram sperziebonen
200 gram kabeljauw of andere visfilet
volkorenmeel
2 eetlepels olie
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 Chilipeper of Spaanse peper
1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
¼ bouillontablet met minder zout
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan. Maak de groente schoon.
Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Roer er de stukjes tomaat, de peper en
200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken. Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is. Geef de sperziebonen en de rijst erbij.