Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

week 7 curry
Category: Hoofdgerecht

Indiase curry met kip en bloemkoolrijst

Ingrediënten

300 gram kipfilet

1 rode paprika

1 teen verse knoflook

2 tomaten

300 gram verse spinazie

1 sjalot

1 theel. komijnpoeder

½ theel. gemberpoeder

2 theel. kurkumapoeder

½ theel. nootmuskaat

100 ml. kokosmelk (dik)

300 gram bloemkoolrijst

2 eetl. olijfolie

Verse koriander

Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met wat peper en zout.

Verwarm 1 eetl. olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin. Snijd de paprika, tomaten, knoflook en de sjalot in kleine stukjes en voeg toe. Meng ½ eetl. olie met de kruiden tot een marinade en voeg dit toe. Laat het geheel 3 minuten bakken op middelhoog vuur.

Voeg de kokosmelk toe en laat de curry, met de deksel op de pan, 12 minuten sudderen op laag vuur. Voeg naar smaak eventueel wat chilipoeder of peper toe. Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat het slinken.

Roerbak in een aparte wok of koekenpan de bloemkoolrijst met de overgebleven olie. Serveer een portie bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander

Smakelijk!