Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
500g zalmfilet
160 g volkoren couscous
400 g sperziebonen
1 broccoli
1 limoen
20 g zwart sesamzaad
2 tl kurkuma
2 tl komijnpoeder
8 blaadjes koriander
4 el olijfolie
4 tl honing
Peper en zout
Breng water aan de kook en voeg 1 tl zout toe.
Snijd intussen de broccoli in roosjes en snijd de uiteinden van de boontjes. Snijd de boontjes vervolgens in stukken van 2 à 3 cm. Kook de sperziebonen in het kokende water en voeg na ongeveer 4 minuten de broccoli toe en laat nog 5 minuten koken.
Giet af en houd warm.
Rooster, zonder vetstoffen, het sesamzaad gedurende 1 à 2 minuten op hoog vuur en bewaar apart.
Voor de dressing: Pers de limoen uit, voeg de olijfolie, honing, peper en zout toe.
Meng de couscous met de kurkuma, komijnpoeder, peper en zout en voeg er 300 ml kokend water bij. Laat wellen. Roer de couscous daarna los met een vork en voeg er de helft van de koriander bij (blaadjes scheuren)
Voeg de couscous bij de groenten en verdeel er de dressing over. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de couscous met de zalmfilet en overstrooi met de geroosterde sesamzaadjes en de rest van de korianderblaadjes.