Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
Pel de ui en de look en snipper fijn. Schil de wortel en snijd in stukken. Bak de ui, look en wortel in de olie. Bak het gehakt in een aparte pan. Eens het gebakken is kan je het met een bakspaan bij de groenten voegen. Verwijder de zaden van de paprika en snijd hem in stukken. Voeg hem bij de rest en kruid met paprikapoeder, komijn, kaneel, laurier. Roer om en bak voor 5 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak een paar minuten. Doe er de gepelde tomaten en bouillon bij, dek af en laat 30 minuten sudderen op een laag vuurtje. Spoel de rode bonen onder stromend water en laat uitlekken. Doe de maïs en de bonen tegen het einde van de gaartijd bij de chili. Voeg eventueel het pikante pepertje erbij. Kruid af met peper en zout. Kook de rijst gaar. Serveer de chili met gekookte rijst en werk af met koriander.
Tip: je kan dit ook zonder quorn gehakt maken en je proteïnen allemaal uit boontjes halen. Zorg dat je in totaal 100-120 gram eiwitbron per persoon hebt (combinatie met quorn of rode bonen alleen).