Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
250g rosbief
300g aardappelen
½ broccoli
½ aubergine
½ courgette
Scheutje magere melk
Snuifje peper, zout en nootmuskaat
2eetlepelsmargarine (bv. Alpro Soya bakken en braden)
Kruid de rosbief aan de boven- en onderkant met peper. Verwarm de oven alvast op 180°. Schil de aardappelen en snij in stukken. Was de broccoli en snij in stukken. Snij de aubergine en courgette in schijfjes. Kook de aardappelen gaar in 20 à 25 minuten. Voeg de stukjes broccoli de laatste 5 minuten toe en laat deze mee koken met de aardappelen. Verhit een braadpan en smelt er een klontje margarine in. Leg de rosbief in de pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Reken ongeveer 2 minuten baktijd per zijde voor een lekker goudbruin korstje. Laat de boter niet verbranden. Neem een ovenschotel en leg de rosbief erin. Sluit de ovenschotel af met folie. Zo droogt het vlees niet snel uit. Zet het vlees in de voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten. Plaats een stoommandje in een pan samen met een beetje water. Zorg ervoor dat het water net onder het stoommandje ligt. Doe de aubergines in het stoommandje, doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Stoom de aubergines gaar in 10 minuten. Stoom hierna de courgette zacht en gaar in 3 à 4 minuten. Giet de aardappelen en broccoli af. Prak alles fijn en meng er de melk onder. Kruid met noodmuskaat, peper, zout en serveer alles op twee borden.