Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
Delicate mashed potatoes with green peas, flavored with butter, spices and thyme on a light blue background. delicious homemade food
Category: Hoofdgerecht

Broccolipuree met rosbief en extra groenten

Ingrediënten

250g rosbief

300g aardappelen

½ broccoli

½ aubergine

½ courgette

Scheutje magere melk

Snuifje peper, zout en nootmuskaat

2eetlepelsmargarine (bv. Alpro Soya bakken en braden)

Bereidingswijze

Kruid de rosbief aan de boven- en onderkant met peper. Verwarm de oven alvast op 180°. Schil de aardappelen en snij in stukken. Was de broccoli en snij in stukken. Snij de aubergine en courgette in schijfjes. Kook de aardappelen gaar in 20 à 25 minuten. Voeg de stukjes broccoli de laatste 5 minuten toe en laat deze mee koken met de aardappelen. Verhit een braadpan en smelt er een klontje margarine in. Leg de rosbief in de pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Reken ongeveer 2 minuten baktijd per zijde voor een lekker goudbruin korstje. Laat de boter niet verbranden. Neem een ovenschotel en leg de rosbief erin. Sluit de ovenschotel af met folie. Zo droogt het vlees niet snel uit. Zet het vlees in de voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten. Plaats een stoommandje in een pan samen met een beetje water. Zorg ervoor dat het water net onder het stoommandje ligt. Doe de aubergines in het stoommandje, doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Stoom de aubergines gaar in 10 minuten. Stoom hierna de courgette zacht en gaar in 3 à 4 minuten. Giet de aardappelen en broccoli af. Prak alles fijn en meng er de melk onder. Kruid met noodmuskaat, peper, zout en serveer alles op twee borden.

Smakelijk!