Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
Voor de bodem:
85g ontpitte dadels
3 el lauw water
65g havermout
Voor de vulling:
2 eieren
150g philadelphia light
1 el havermeel
1 el honing
rasp van ½ citroen
Voor de topping:
50g blauwe bessen
sap van ¼ citroen
Verwarm je oven voor op 170 graden en vet zes holtes van een muffinvorm in.
Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in je keukenmachine. Voeg drie eetlepels warm water toe en blend alles tot puree.
Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Vorm zes balletjes van het mengsel en druk met je vingers plat tot een bodem in de vormpjes.
Ga verder met de vulling. Klop met een mixer de ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.
Pureer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel in een draaiende beweging door de cheesecake
Bak de cheesecakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna een uurtje afkoelen.
Recept van Infraligne Borsbeek