Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

09-2019_InfraLigne_website_blog_september

Kleed je slank met deze zes modetips

Een fit en strak lichaam wordt je niet in de schoot geworpen. InfraLigne zweert al 15 jaar bij de combinatie van bewegen en gezond eten, maar ook deze succesformule vraagt een beetje geduld vooraleer je resultaat ziet. Wil je in de tussentijd alvast wat slanker ogen? Met enkele slimme kledingstukken geraak je al een heel eind. In deze blog doen we de zes efficiëntste afslankende modetips voor jou uit de doeken.

1. Verleng je silhouet met een ton-sur-ton kleurenpalet

Een outfit in dezelfde kleurtoon maakt je optisch langer: je silhouet wordt immers niet verstoord door abrupte kleurschakeringen. Ook pumps in dezelfde kleur als je panty of je broek verlengen je benen, net zoals nude pumps dit met blote benen doen. En er zijn nog meer voordelen aan ton-sur-ton (letterlijk ‘toon-op-toon’): het zorgt voor eenheid in je outfit, oogt stijlvol en je kan het voor eender welke gelegenheid toepassen.

2. Kraak de streepjescode: ga voor verticaal

Een van de belangrijkste modevuistregels is die van de streepjes: horizontale strepen verbreden, verticale strepen versmallen. Ze trekken je blik van boven naar beneden, waardoor je langer lijkt. Hoe dikker de streep, hoe breder je blik overigens wordt getrokken. Kies daarom voor smalle verticale streepjes. Een gestreepte top of broek combineer je best met een effen kledingstuk.

3. Verberg met donkere kleuren, accentueer met felle prints

Zwart – en bij uitbreiding iedere donkere kleur zoals dieprood of donkerblauw – slankt af. Op plekken waar je slanker wilt lijken, draag je dus best donkere kleurtonen. Omgekeerd accentueren lichte kleuren en felle prints. Ben je bijvoorbeeld trots op je boezem? Een top met print trekt alle aandacht naar boven. Houd wel rekening met de grootte van de print. Ben je klein? Kies dan een subtiele tekening. Lang of breder gebouwd? Dan staat een grote print je mooi.

4. Wek de illusie van lengte met een hoge taille

Of het nu over een jeans, rok of geklede pantalon gaat: een onderstuk met een hoge taille – in combinatie met een strakke top – wekt de illusie van lengte. Broeken met een hoge taille in combinatie met brede pijpen slanken het meeste af, modellen met plooien en opgestikte zakken vermijd je liever. Combineer met hoge hakken voor de ultieme lange benen.

5. Verleng je ranke neklijn met een V-hals

Een V-hals zorgt ervoor dat je bovenlichaam er langer en slanker uitziet. Kraagtruien of T-shirts die te nauw aansluiten rond je hals, geven al snel een fors effect. Vermijd bovendien mouwen waarvan de onderkant gelijk valt met de lijn van je borsten. Je lijkt zo breder dan dat je eigenlijk bent.

6. Koop kleding in de juiste maat

Of je nu maatje 34 of 44 hebt: niets is minder flatterend dan kleding die te strak zit. Anderzijds is te losse kledij eveneens een no go: ook met oversized jurken, broeken of T-shirts lijk je immers zwaarder dan je bent. Verlies evenmin je ondergoed uit het oog: een goede beha geeft je borsten vorm en lift ze, waardoor je taille beter zichtbaar wordt en je slanker lijkt.