Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

InfraLigne - gezond afvallen in de lente

5 redenen waarom de lente het seizoen van ‘gezond afvallen’ is

InfraLigne - gezond afvallen in de lente_2

Daar is de zon, daar is de lente! Hét seizoen bij uitstek om je winterkilo’s kwijt te raken en je voor te bereiden op de zomermaanden. De eerste zonnestralen brengen immers heel wat voordelen met zich mee. Zo krijg je vanzelf meer energie en zin om te bewegen, en puilen de winkelrekken weer uit van gezonde seizoensproducten. Hieronder ontdek je hoe gezond afvallen de komende weken een pak makkelijker wordt dan tijdens de voorbije wintermaanden.


1. De lente brengt geluk en energie

De zon is een van de belangrijkste bronnen van vitamine D. En meer vitamine D betekent een toename van gelukshormonen zoals melatonine, serotonine en dopamine. Deze hormonen beïnvloeden niet alleen ons humeur, ze hebben ook een positief effect op ons bioritme. Weg donkere periode, weg ochtendmoeheid, weg emo-eten omdat je niet lekker in je vel zit.

2. Gezonde voeding all over the place

De natuur zit goed in elkaar. Groenten zijn niet voor niks gebonden aan een bepaald seizoen. Onder meer asperges, courgettes, radijzen en tomaten bevatten net die voedingswaarden die we nodig hebben om van de winter te bekomen. En geef toe, een fris slaatje smaakt in de lente toch heel wat beter dan zware winterkost? Ook mooi meegenomen: bij warm weer blijft je honger langer uit.

3. Een streep onder je drang naar snoep

Netflixen onder een dekentje op een koude winteravond? Op zo’n moment is een zak chips, reep chocolade of borrelhapje nooit ver weg. Gelukkig ga je met het lengen van de dagen weer vaker ’s avonds op pad, waardoor je minder in de verleiding komt om te snoepen. Komt er tussendoor toch een hongertje opzetten? Dit seizoen zijn abrikozen, mango en ananas de uitgelezen fruitsoorten om van te ‘snoepen’.

4. Water, water, en de rest komt later

Veel water drinken is altijd belangrijk, en al helemaal als ‘gezond afvallen’ op je to-dolijst staat. Het zorgt ervoor dat je minder snel honger krijgt én helpt afvalstoffen die vrijkomen tijdens de vetverbranding sneller te elimineren. Van warmer weer grijp je spontaan vaker naar een fris glas water – bedankt lente! Bovendien zeggen suikerrijke en koolzuurhoudende dranken je doorgaans minder wanneer de temperaturen wat hoger liggen. Een gezonde, verfrissende smoothie daarentegen? Zet maar klaar.

5. Moeite om stil te zitten

Beter weer en langere dagen maken het een stuk aanlokkelijker om na de werkuren nog even de benen te strekken. Je springt al eens sneller op de fiets, of ruilt een autoritje met plezier in voor een wandeling. De zon geeft je bovendien gratis en voor niks een duwtje in de rug: je calorieverbruik ligt in de zomer namelijk hoger, omdat je lichaam harder werkt om oververhitting tegen te gaan.

 

Voel je de lente en bijhorende gezonde vibes al kriebelen? Kom dan snel langs in een InfraLigne-studio in jouw buurt en bereid je lichaam nu voor op de zomer