Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

virtueel samen sporten

3x ‘virtueel samen sporten’ voor een gezonder en fitter leven

virtueel samen sporten

 

Wat als samen sporten moeilijk of onmogelijk is omwille van veiligheidsmaatregelen? Je hebt het afgelopen jaar wellicht zelf al ondervonden dat je motivatie soms ver zoek is wanneer je er alleen voor staat. Daarom wijzen we je graag de weg naar virtueel samen sporten. Iets waarop je kan terugvallen wanneer de ‘live’ opties niet zo uitgebreid zijn.

In onze studio’s brengen we InfraLigners namelijk samen, zodat iedereen in een warme, gezellige sfeer aan een fitter en gezonder leven kan werken. Het samen sporten zorgt voor dat extra duwtje in de rug. Want zelfs als je elkaar niet zo goed kent, motiveert het om andere mensen aan de slag te zien. Het creëert een soort van ‘yes, we can’-gevoel, waardoor je vanzelf zin krijgt om erin te vliegen. Dat gevoel helpen we je graag terugvinden via virtueel samen sporten.

 

1. Samen bewegen via social media

Wie een beetje ‘rondklikte’ op het internet, zag ze vast al voorbijkomen: oefenfilmpjes van sportievelingen die al dan niet professioneel met gezondheid in de weer zijn. Tijdens de coronaperiode kwamen heel wat mensen namelijk creatief uit de hoek en maakten ze instructiefilmpjes om iedereen in beweging te houden tijdens al dat binnen zitten. Van rustgevende yoga tot energieke dansjes. En met zulke filmpjes kan jij zelf op verschillende manieren aan de slag:

– Wie ‘filmpjes’ zegt, zegt ‘YouTube’. Dat platform is met andere woorden een goed vertrekpunt als je nog nooit eerder aan de hand van een online filmpje gesport hebt. Heb jij een favoriete YouTuber die je tips geeft om in beweging te blijven? Dat werkt misschien nog motiverender, omdat je dan op regelmatige basis een nieuw filmpje krijgt, en virtueel samen kan sporten met een – voor jou – bekend gezicht.

– Betrek je er liever wat meer gelijkgezinden bij? Dan vind je misschien wel een Facebookgroep om oefenfilmpjes in te delen. Het voordeel van zo’n online community is dat het aanwezige groepsgevoel voor meer motivatie zorgt.

– Kan jij goed overweg met een camera en schuilt er een bewegingscoach in jou? Dan start je toch gewoon met je eigen filmpjes op social media? Je zal ongetwijfeld heel wat mensen aansporen om virtueel samen met jou te sporten.

 

2. Virtueel samen sporten via videobellen

Een van de grote voordelen van InfraLigne, is dat onze oefensessies voor regelmaat zorgen. Doordat je op voorhand elke week twee oefensessies van een halfuurtje inplant, sla je minder makkelijk een sessie over. En die regelmaat zorgt er natuurlijk in belangrijke mate voor dat je de positieve effecten van de sessies ondervindt.

Maar ook wanneer je het zonder InfraLigne-planning moet doen, kan je voor de nodige discipline zorgen. Spreek met een vriend(in) of meerdere vrienden twee dagen per week af om virtueel samen te sporten. Leg op voorhand de dagen en het uur vast, maak een Zoom-linkje aan, en voer samen een halfuurtje lang oefeningen uit. Nu je samen met vrienden (virtueel) afgesproken hebt, ben je minder geneigd om een oefensessie over te slaan wanneer je even geen zin hebt. Ook het ‘ik heb geen tijd’-excuus vervalt, omdat de afspraak op voorhand in je agenda stond. Bovendien kan je zo op een leuke manier bijpraten en ben niet puur op het sporten gefocust.

 

3. Challenges met vrienden

Lukt het niet om met je vrienden een moment te vinden om virtueel samen te sporten via videobellen? Hou elkaar dan gemotiveerd door samen verschillende uitdagingen aan te gaan. Zo kan je virtuele wedstrijdjes houden, zonder dat je op hetzelfde moment moet sporten.

We bezorgen je alvast enkele sportieve ideeën die jou en je vrienden aan het bewegen houden. Daag elkaar bijvoorbeeld uit om:

– elke dag minstens 10.000 stappen op de stappenteller te zetten

– om ter snelst een TikTok-dansje onder de knie te krijgen

– het mooiste figuurtje bij elkaar te wandelen of fietsen op je routeplanner

– op een week tijd aan het meest gewandelde kilometers te geraken

– in een filmpje zolang mogelijk op één been te staan

 

Nóg beter dan virtueel samen sporten is natuurlijk ‘live’ samen sporten. Kan jij ook niet wachten om in de InfraLigne-studio te oefenen? Vraag dan nu al jouw gratis figuuranalyse aan, en begin meteen aan jouw fitter en gezonder leven wanneer onze deuren weer openen.