Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
200g boekweitbloem
200g volkorenbloem
20g bruine suiker
1 eetlepel bakpoeder
50g koude boter
1 vanillestokje
2 eetlepels honing
2 dl kefir of magere Griekse yoghurt
200g bessen of kersen (vers of uit diepvries)
250g verse magere kaas.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 x20cm met bakpapier.Doe het boekweitmeel, de volkorenbloem, de bruine suiker en het bakpoeder in een mengkom. Snijd de boter in kleine stukken en voeg ze toe. Snijd het vanillestokje in tweeën en schraap de zaadjes eruit. Meng de vanillezaadjes met de honing en kefir of yoghurt. Voeg bij het deeg en meng met een houten lepel. Was de bessen/kersen en snijd ze eventueel in stukjes. Gebruik je handen om de bessen voorzichtig onder het deeg te mengen. Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 35-40 min in de oven tot het brood een goudkleurig randje krijgt. Haal het brood uit de bakvorm en laat eventjes afkoelen op een rooster. Besmeer de porties met verse kaas.