Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

viscurry
Category: Hoofdgerecht

Viscurry – zoete aardappel – broccoli

Ingrediënten

2 zoete aardappelen (ca. 250g/stuk)
500g broccoli
500g kabeljauwfilets
4 el rode currypasta
2 blikken kokosmelk (400 ml/blik)
2 blikken gepelde tomatenblokjes (400g/blik)
Zout en peper
Beetje olie om te bakken
(evt. koriander om te garneren)

Bereidingswijze

Schil en snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes en verdeel de broccoli in roosjes.

Breng een pan met water aan de kook en voeg de zoete aardappel en de broccoli hieraan toe. Kook 5 min. en giet daarna het water af.

Snijd ondertussen de kabeljauwfilets in stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit een beetje olie in een wok en bak de kabeljauw op hoog vuur gedurende ca. 1 min.

Voeg vervolgens de rode curry, de kokosmelk en de gepelde tomatenblokjes toe. Roer het geheel goed door.

Doe tenslotte de zoete aardappel en broccoli bij het kokosmengsel en laat het geheel ca. 8 min. zachtjes pruttelen op middelhoog vuur. Breng op smaak met een snuifje peper en zout en verdeel over 4 borden. Bestrooi het gerecht eventueel met wat fijngesneden koriander.

 

Recept van InfraLigne Breda

Smakelijk!