Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

InfraLigne bestaat 20 jaar! Wegens succes verlengd! Profiteer nu 20 dagen van 20% korting! Of ontdek het proefpakket!
Boost your Health in februari! Gratis proefsessie & bodyscan! Ontdek het hier!
InfraLigne 20 jaar logo
pizza50
Category: Hapjes, Hoofdgerecht, Tussendoortjes

VEGETARISCHE PIZZA

Ingrediënten

speltmeel of boekweitmeel
 - 500 
zout
 - 1 
tl 
droge gist (7 gr)
 - 1 
zakje 
olifolie
 - 2 
el 
lauwwarm water
 - 250 
tomatenblokjes (400 g)
 - 1 
blik 
courgette
 - 1 
gele en rode en groene paprika
 - 1 
kerstomatjes
 - 16 
parmezaanschilfers of mozzarella light
 - 10 
oregano, basilicum en tijm

Bereidingswijze

Voor 2 grote of 6 kleine pizza's. Verwarm de oven voor op 220°. Doe de bloem, de gist en het zout in een grote mengkom. Let hierbij op dat je het zout en de gist niet in contact met elkaar laat komen anders verliest het gist zijn werking. Maak een kuiltje in de bloem en doe hier het water en de olijfolie in. Meng alles goed door elkaar met de pollepel. Heb je dit gedaan, dan kan je nadien je handen gebruiken. Zorg ervoor dat je niet te veel knijpt in het deeg, maar vouw het eerder en duw het plat. Kneed het tot er een bal ontstaat en kneed gedurende 10 minuten verder. Vind je het deeg te droog, doe er dan nog wat water bij. Is het te nat, voeg dan nog extra bloem toe.  Laat het deeg minimaal een uurtje rusten in een pot met een droge theedoek erop. Maak uit het deeg ofwel 2 grote pizza’s of 6 kleintjes. Rol ze uit op een stuk bakpapier. Doe de stukjes tomaat uit blik op de bodem en leg er vervolgens de verschillende groenten, de parmezaan of mozzarella en de kruiden op. Steek de pizza vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.

Smakelijk!