Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

pompoenlasange
Category: Hoofdgerecht

Pompoenlasagne

Ingrediënten

1,5 kg butternutpompoen
3 sjalotjes
2 teentjes look
500g kippengehakt of kippenblokjes
2 eieren
200g champignons
3 pruimtomaten
450ml tomatenpassata
2 eetlepels tomatenconcentraat
1 eetlepel Provençaalse kruiden
400g light mozzarella
peper & zout
kokosolie
olijfolie

Bereidingswijze

Prik met een vork gaatjes in de butternutpompoen en gaar deze gedurende 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Fruit de sjalotjes en de teentjes look aan in een lepel kokosolie. Voeg vervolgens het gehakt of kippenblokjes en de champignons toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe. Bak het geheel gaar. Doe nu de tomatenpassata en het tomatenconcentraat erbij. Kruid met Provençaalse kruiden, een snuifje zout en een snuifje peper.

Haal de pompoen uit de oven en laat deze enkele minuten afkoelen. Snijd hem doormidden en lepel de pitjes er uit. Lepel vervolgens het vruchtvlees eruit en schep het in een grote kom. Voeg hier de tomaten-gehaktsaus, ¾ van de blokjes mozzarella en de twee eitjes aan toe. Meng het geheel goed onder mekaar.

Bestrooi met de resterende blokjes mozzarella en zet de lasagne een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Smakelijk!