Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
ovenschotel met vis
Category: Hoofdgerecht

Ovenschotel met vis

Ingrediënten

300g kabeljauw of Alaska polak (diepvries)
300g aardappelen
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 ui
250 ml magere groente- of visbouillon
1 eetl. bloem
2 eetl. vloeibare margarine
40g geraspte light kaas
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd ondertussen de paprika, courgette en ui in kleine blokjes. Verhit 1 eetl. vloeibare margarine in een pot en stoof hierin de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Breng de bouillon in een aparte pot aan de kook en pocheer de vis hierin (het water moet heet zijn, maar mag niet borrelen). Haal de vis uit de pan wanneer hij gaar is (na 5 à 10 minuten), maar houd de bouillon bij voor de saus.

Maak een roux: verhit 1 eetl. margarine en voeg 1 eetl. bloem toe wanneer de boter heet is. Voeg dan al roerend de bouillon toe en laat even doorkoken.

Giet de aardappelen af en pureer ze. Kruid naar smaak en doe de puree in een ovenschotel. Doe dan de groenten over de aardappelen. Leg de gepocheerde vis op de groenten en overgiet het geheel met de ingedikte saus. Strooi de kaas erover en laat nog 10-15 min. bruinen in de oven.

 

Recept van Infraligne Brasschaat

Smakelijk!