Snel (terug) fit & gezond!
600g kabeljauwhaasjes
4 stengels prei, in fijne reepjes
500g wortelen, in reepjes
1 eidooier
5dl visbouillon
1dl lichte room
1el olijfolie
1kl venkelzaad, geplet
nootmuskaat
peper en zout
4 grote aardappelen
Verwarm de oven voor op 175 °C. Roerbak de preireepjes 1 minuut in een eetlepel olijfolie. Kruid met venkelzaadjes, peper en zout. Dek af en laat 5 minuten stoven.
Kook de wortelreepjes 5 minuten in de visbouillon. Giet ze af en van de bouillon op. Snijd de kabeljauw in vier gelijke porties. Kruid met peper en zout. Schep de gestoofde prei samen met de wortelen in een ovenschaal en leg er de vis bij.
Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Roer alles goed en haal van het vuur. Voeg de eidooier bij de saus en kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Lepel de saus over de vis en zet 15 minuten in de oven.
Serveer met een gepofte aardappel.
Recept van Infraligne Genk