Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Start nu bij InfraLigne! 

Fit en gezond aan de feesttafel 

ovenschotel kip krieltje courgette
Category: Hoofdgerecht

Ovenschotel – kip – krieltjes – courgette – aubergine – Italiaanse kruiden

Ingrediënten

400g kipfilet
350g voorgekookte krieltjes
1 courgette
1 aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes
1 el Italiaanse kruiden
½ tl cayennepeper
½ tl paprikapoeder
Klein handje geraspte kaas 30+
1 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer een grote ovenschaal in met een eetlepel olijfolie.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze lichtbruin. Deze garen nadien verder in de oven. Snijd de courgette en aubergine in ¼ plakjes en snipper de ui en knoflook fijn.

Meng de kip, courgette, aubergine, voorgekookte krieltjes, tomatenblokjes en de kruiden samen in de ovenschaal. Kruid verder op smaak met peper en zout. Bestrooi de ovenschaal met de geraspte kaas en zet ca. 30 min in de oven.

Recept van Infraligne Borsbeek – met dank aan diëtiste Arnica

Smakelijk!