Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

moussaka
Category: Hoofdgerecht

MOUSSAKA MET AUBERGINE

Ingrediënten

gemengd gehakt
 - 500 
g  
aubergines
 - 2 
aardappelen
 - 500 
passata
 - 5 
dl 
ui
 - 1 
teen knoflook
 - 1 
geraspte kaas
 - 30 
melk
 - 3 
dl 
bloem
 - 2 
eetlepels 
kaneel
 - 1 
koffielepel 
oregano
 - 2 
koffielepels 
cayennepeper
 - 1 
koffielepel 
peper en zout
olijfolie
 - 1 
eetlepel 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook deze gaar. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ajuin en look fijn. Bak de ajuin en look, voeg het gehakt toe en kruid met kaneel, cayennepeper, oregano, peper en zout. Voeg de passata toe en laat +/- 20 min. sudderen. Snijd de aubergines in dunne plakjes en bak deze in een pan circa 3 min. langs elke kant. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal, leg er een laagje aubergines op, schep de gehaktsaus er over. Maak een roux door boter te verhitten, bloem toe te voegen. Laat deze droog worden en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de ovenschaal en werk af met de kaas. Plaats +/- 35 min. in de oven.

Smakelijk!