Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Tijd om terug fit en gezond te worden?

Start nu met InfraLigne!

week 47 kip
Category: Hoofdgerecht

KIPPENBLOKJES IN DE OVEN MET EEN KROKANT KORSTJE

Ingrediënten

500 gr kippenblokjes

2 uien in ringen
3 paprika’s (mengeling) in ringen

400 gr tomatenblokjes

2 teentjes look
125 gr Emmentaler light geraspt

125 ml room Campina light

15 gr boter

2 el olijfolie

125 ml water

1 blokje groentebouillon

1 el Italiaanse kruiden

1 tl nootmuskaat

Peper – zout .

250 gr volkorenpasta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kippenblokjes kruiden met peper en zout. Kippenblokjes kort aanbakken in de olijfolie en de boter. Deze in een ovenschaal leggen. In de pan de uienringen bakken tot ze zacht zijn. Uien verdelen over de kip in de schaal. Daarna de paprikaringen aanbakken in de pan en ook verdelen over de kip. De look kort fruiten, het water en de tomatenblokjes toevoegen. Op smaak brengen met de Italiaanse kruiden. Het bouillonblokje verkruimelen en toevoegen samen met de nootmuskaat, peper en zout. Room toevoegen en 5 min inkoken. De saus over de kip gieten, afdekken met folie en de schaal in de voorverwarmde oven plaatsen na 30 min de folie verwijderen de kaas erover strooien en terug in de oven plaatsen tot de kaas gesmolten is (ongeveer 15 min). Kook ondertussen de volkorenpasta en serveer samen met de kip.

Smakelijk!