Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

hoofdgerecht eindejaarsmenu
Category: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht eindejaarsmenu 2018: Tarbot met cognacsaus, gratin dauphinois en duo van courgette

Ingrediënten

4 tarbotfilets (600g)
4 gratin dauphinois (diepvries)
2 courgettes
12 tapastomaten
½ plantje bieslook
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 eetlepel koude boter
2 eetlepels cognac
5 eetlepels olijfolie
2 dl gevogeltefond
peper en zout

Bereidingswijze

Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog. Snij met een dunschiller 8 brede repen van 1 courgette. Rol ze op en bind ze dicht met een sprietje bieslook. Snij de rest van de courgettes in blokjes van max. 1cm. Snipper de 2 sjalotten apart fijn, snipper de knoflook en de bieslook. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3. Verwarm de oven voor op 180°c.

Schik de diepgevroren gratin op een bakplaat met bakpapier en bak af in de voorverwarmde oven. Zet de tapastomaten en de courgetterolletjes de laatste 10 min. mee in de oven. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en fruit 1 fijngesnipperde sjalot en de knoflook aan. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 5-10 min. stoven (mag nog wat beet aan zijn). Roer er de bieslook onder en kruid met peper en zout.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje en fruit de andere fijngesnipperde sjalot aan. Overgiet met cognac en de gevogeltefond. Laat 5 min. koken en giet door een zeef. Roer er de koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de tarbotfilets ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Verdeel de courgetteblokjes over de borden en schik er de vis bij. Lepel er de saus over en serveer met de gratin, een trosje tapastomaten en 2 rolletjes courgette.

Recept van Infraligne Aarschot

Smakelijk!