Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

hapje eindejaarsmenu
Category: Hapjes

Hapje eindejaarsmenu 2018: Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Ingrediënten

8 grote, gepelde en geblancheerde scampi’s
1 avocado
1 lente-uitje
1 appel
½ limoensap
1 takje verse munt
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel kerriepoeder
peper en zout

Bereidingswijze

Laat de scampi’s ontdooien en dep droog. Pers de halve limoen. Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. Besprenkel met een beetje limoensap.

Snij het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper fijn. Snipper de blaadjes munt fijn.

Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap. Kruid met peper en zout.

Meng de lente-ui, de appel, de avocado en de munt voorzichtig door elkaar.

Verhit de olijfolie in een pan en leg er de scampi’s in. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi’s ongeveer 2 min. op een hoog vuur.

Verdeel de appel-avocadomengeling over 8 aperitiefglaasjes en schik in elk glaasje een gebakken scampi. Serveer meteen.

Reken op 2 glaasjes per persoon

Recept van Infraligne Aarschot

 

Smakelijk!