Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

week 52 hg
Category: Hoofdgerecht

Eend met wintergroenten

Ingrediënten

2 eendenborsten

250 g aardappelen

400 g butternut

Rozemarijn

3 teentjes look

Olijfolie

3 wortels

1 pastinaak

1 bakje oesterzwammen

Scheutje melk

Nootmuskaat

peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij de butternut in gelijke delen (met schil).
  • Doe de butternut in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over.
  • Plet 2 teentjes look en leg deze bij de butternut.
  • Voeg rozemarijn, peper en zout toe.
  • Laat 30 minuten garen in de oven op 180 graden.
  • Spoel de eendenborsten en dep droog met keukenpapier.
  • Snijd inkepingen in de vetlaag.
  • Schil de aardappelen, wortel en pastinaak.
  • Snijd de pastinaak en wortel in ongelijke vormen.
  • Kook water voor de aardappelen.
  • Kook water voor de wortelen en stoom de pastinaak.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn mix ze met de butternut tot puree.
  • Bak de eenden 5 minuten op de kant van het vet.
  • Draai de eend daarna om en bak nog eens 5 minuten.
  • Dresseer alles op een mooi bord.

Smakelijk!