Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

chili
Category: Hoofdgerecht

CHILI CON CARNE

Ingrediënten

uien
 - 2 
look
 - 2 
teentjes 
paprika's (rood + geel)
 - 2 
Mexicaanse kruiden
 - 2 
eetlepels 
olijfolie
 - 1 
eetlepel 
rundsgehakt
 - 500 
bruine bonen
 - 160 
maïs
 - 1 
blik 
tomatenblokjes (à 400 g)
 - 1 
blik 
tomatenpuree
 - 1 
klein blikje 
gezeefde tomaten
 - 1 
blik 
licht zure room
 - 250 
ml 
pijpajuinen
 - 2 
(zilvervlies) rijst
 - 300 

Bereidingswijze

Snijd de uien en look. Bak in olijfolie in een ruime kookpot. Voeg het rundsgehakt toe. Voeg de mexicaanse kruiden toe. Snijd de groenten in blokjes en bak ze kort mee. Doe dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en de gezeefde tomaten bij de rest van de groenten. Laat het geheel nog een 10-tal minuten pruttelen op het vuur. Kook in tussentijd de rijst. Voeg de bonen en maïs toe aan de saus. Laat opnieuw een 10-tal minuten pruttelen. Serveer de chili met zure room en fijngesneden pijpajuintjes.

Smakelijk!