Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
500g kippengehakt
4 aardappels, geschild en in stukjes
400g bloemkool in roosjes
1 ui
100g geraspte kaas 30+
2 teentjes knoflook
100 ml kippenbouillon
2 el olijfolie
Een scheutje halfvolle melk
1tl tijm
Nootmuskaat
Peper
Zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de aardappels en bloemkool beetgaar in circa 5-10 minuten Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Fruit de knoflook 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak dit circa 5 minuten. Voeg de tijm toe en roerbak circa 5 minuten mee.
Meng het gehaktmengsel met de bouillon en laat dit pruttelen totdat er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels en de bloemkool af.
Maak een puree van de aardappels, bloemkool, melk, nootmuskaat, de helft van de kaas, zout en peper. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree over het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eventueel kun je de ovenschotel nog even onder de grill zetten voor een mooi goudbruin korstje.