Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

ovenschotel bloemkool gehakt
Category: Hoofdgerecht

Bloemkool – aardappels – gehakt

Ingrediënten

500g kippengehakt

4 aardappels, geschild en in stukjes

400g bloemkool in roosjes

1 ui

100g geraspte kaas 30+

2 teentjes knoflook

100 ml kippenbouillon

2 el olijfolie

Een scheutje halfvolle melk

1tl tijm

Nootmuskaat

Peper

Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de aardappels en bloemkool beetgaar in circa 5-10 minuten Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Fruit de knoflook 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak dit circa 5 minuten. Voeg de tijm toe en roerbak circa 5 minuten mee.

Meng het gehaktmengsel met de bouillon en laat dit pruttelen totdat er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels en de bloemkool af.

Maak een puree van de aardappels, bloemkool, melk, nootmuskaat, de helft van de kaas, zout en peper. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree over het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eventueel kun je de ovenschotel nog even onder de grill zetten voor een mooi goudbruin korstje.

Smakelijk!