Tijd om terug fit en gezond te worden?
600 g Ardeens gebraad
3 courgettes
3 wortelen
600 g aardappelen
250 ml light room (max.7%vet)
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
0.5 kl nootmuskaat
1 kl tijm
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°. Pers de knoflook. Schil de aardappelen en spoel ze onder koud water. Dep droog en snij in fijne schijfjes. Snij de ongeschilde courgettes en de geraspte wortels in fijne schijfjes.
Schik de aardappelen, de courgettes en de wortels afwisselend in een ovenschaal. Bestrooi met de knoflook en kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Giet er de room over. Zet de ovenschotel ongeveer 50-60 minuten in de voorverwarmde oven tot alles beetgaar is. Tussendoor kan je best eens roeren om aanbakken te vermijden.
Schik het Ardeens gebraad in een ovenschaal en bestrijk met de olijfolie. Zet ongeveer 45 minuten bij de aardappel-groentengratin in de oven.
Snij het gebraad in sneetjes en serveer met de aardappel-groentengratin.
Recept van InfraLigne Kuurne