Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
400 g pompoenblokjes
250 g Volkorenbloem
1 banaan
4 eieren
50 g rozijnen
8 g bakpoeder
2 kl kaneel
1 kl koek en speculaaskruiden
1 kl vanille extract
Topping
1 el agavesiroop ( of honing )
75 gr Magere platte kaas
75 gr Mascarpone light
1 handje notenmengeling ( grof gehakt )
Beetje boter om de bakvorm in te vetten
Kook de pompoenblokjes 10 minuten, giet af en laat een beetje afkoelen. Verwarm de oven op 180°. Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, banaan, rozijnen en het vanille extract. Meng het volkorenmeel, bakpoeder met de kruiden (kaneel en speculaaskruiden) onder elkaar. Doe de pompoenmengeling bij de meelmengeling en mix kort met een mixer. Vet de cakevorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de pompoencake 45 min. Laat even afkoelen met de deur op een kiertje en laat daarna volledig afkoelen op een rooster. Meng de platte kaas en de mascarpone goed met de agavesiroop. Laat de cake afkoelen en besmeer de cake royaal met dit mengsel. Garneer met de notenmengeling. Cake in de koelkast bewaren!