Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

haverpannenkoeken met bosbessen
Category: Ontbijt, Tussendoortjes

Haverpannenkoeken met bosbessen

Ingrediënten

Voor 20 kleine pannenkoeken

3 flax eggs * (zorgt voor de binding ter vervanging van eieren)

200g havermout

225g smeltmeel

3 koffielepels wijnsteenbakpoeder

1 koffielepel zout

2 koffielepels kaneelpoeder

5 eetlepels vetstof

600ml amandelmelk

Blauwe bessen (diepgevroren)

Esdoornsiroop

vers fruit

* Flax eggs (3x) : 3 eetlepels gebroken lijnzaad en 9 eetlepels warm water

Bereidingswijze

Maak eerst de flax eggs: meng de eetlepels lijnzaad met de eetlepels warm water en zet 2 minuten opzij. Het lijnzaad zal indikken tot een papje.

Mix de havermout tot meel. Doe je havermoutmeel samen met smeltmeel, het bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Meng alles goed met een spatel.

Smelt de vetstof op een laag vuur en voeg het bloemmengsel aan toe. Daarna doe je ook de amandelmelk en de flat eggs toe en mix je het beslag goed met een staafmixer. Het deeg mag niet te plakkerig zijn maar ook niet te lopend. Voeg er nog eventueel nog wat havermoutmeel toe moest het deeg te lopend zijn zodat het stroperig deeg wordt. Te lopend voeg je gewoon wat extra amandelmelk toe. Je moet het deeg met een pollepel in een pak kunnen scheppen zonder dat het aan je lepel blijft plakken.

Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur en smelt er klein beetje vetstof in. Bak vervolgens de pannenkoeken door met eenpollepel telkens een beetje beslag in de pan te gieten. Om perfecte ronden resultaat te verkrijgen kan er gebruik gemaakt worden van een ijzeren garneerring. Je zet de ring in de pan en giet er het beslag in. Je kan er eventueel een vijftal blauwe bessen in duwen. Wanneer deonderkant goudbruin is draai je de pannenkoekjes om.

Smakelijk!