Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

hangoptaart
Category: Dessert, Tussendoortjes

Hangoptaart – vers fruit

Ingrediënten

500 ml halfvolle yoghurt
5 blaadjes gelatine (10 gram)
1 sinaasappel
5g vanillesuiker
300g vers rood fruit (eventueel diepgevroren)
20 lange vingers voor de bodem
1 eetlepel amandelschilfers
6 verse muntblaadjes

Bereidingswijze

Plaats een grote kom onder het vergiet en leg een schone natte theedoek in het vergiet. Giet er de yoghurt in en knijp deze uit. Vouw of knoop de theedoek dicht en laat deze 8 uur staan op een koele donkere plaats. Het vocht uit de yoghurt lekt uit in de kom waardoor de yoghurt veel stijver is.

De volgende ochtend begin je met de bodem. Verkruimel de lange vingers en bedek er de springvorm mee (ongeveer 1-2 cm) en druk de bodem goed stevig aan met een glas of bolle lepel.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water en pers de sinaasappel uit. Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan (au bain-marie). Neem het pannetje van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Pureer 1/3 van het rode fruit en voeg dit toe. Meng goed en laat afkoelen.

Gebruik 1/3 van het rode fruit om over de bodem van gekruimelde lange vingers te leggen.

Schep de uitgelekte yoghurt uit de theedoek en meng deze voorzichtig met het mengsel van sinaasappelsap en gepureerd rode fruit met gelatine. Voeg een beetje vanillesuiker toe voor de smaak. Schep dit mengsel op de taartbodem en strijk het mooi glad met een spatel en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Garneer met de rest van het rood fruit, strooi de amandelschilfers erover en versier met de muntblaadjes.

Recept van Infraligne Aalst

Smakelijk!