Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Waarom goede voornemens alleen slagen met de juiste coaching | Waarom goede voornemens alleen slagen met de juiste coaching

Waarom goede voornemens alleen slagen met de juiste coaching

P--9763-12-2016 InfraLigne website nieuws coaching2

Traditiegetrouw trekken familiefeestjes en recepties het nieuwe jaar op gang. En terwijl je het zoveelste bladerdeeghapje van een dienblad plukte, bedacht je wat er anders en beter kan het komende jaar. Want 2017 wordt het jaar waarin jij je figuur van vijf jaar geleden herovert, waarin sigaretten je volledig koud laten, en waarin de buren in vol ontzag zien hoe jij twee keer per week de deur uit jogt.

En toch … nog voordat je nieuwe Druivelaar een maand lichter weegt, begint je enthousiasme al te temperen. “Ik eet al twee weken fruit en die eerste kilo is er nog altijd niet af …”.

Komt dit scenario je bekend voor en wil je het dit jaar anders aanpakken? Dan doe je er goed aan om eens van omgeving te veranderen en een goede gezondheidscoach aan de mouw te trekken. En wel om deze drie redenen.

1. Deskundig voedingsadvies

Wat is ‘gezond eten’? Het internet, boeken en magazines overstelpen je met allerlei theorieën over wat gezond is en wat niet. Meer dan eens spreken de verschillende dieettips elkaar zelfs radicaal tegen. Dat maakt het zo goed als onmogelijk om zelf uit te dokteren wat voor jou de beste voedingskeuzes zijn.

Voedingsdeskundigen verlossen je van al dat gepuzzel. Zij stellen een voedingsschema op, afgestemd op jouw levensstijl, voorkeuren en ambities. Dankzij hun wetenschappelijk onderbouwd advies kan je lekker blijven eten en toch je streefdoel halen op de weegschaal.

2. Motivatie

Heb je je al eens voorgenomen om elke week te sporten? Dan komen de volgende excuses je vast bekend voor: geen tijd, slecht weer, vriend(in) heeft afgezegd, … Uitvluchten bedenken lijkt soms wel een sport op zich.

Wie een oefensessie bij InfraLigne wil uitstellen, moet wel erg vindingrijk zijn:

– Een oefensessie duurt maar een halfuurtje. Dat past heus wel in je drukke agenda.

– Je oefent binnen in onze gezellige studio’s. ‘Slecht weer’ kan je dus ook van je lijstje schrappen.

– In de studio vind je altijd gemotiveerde gelijkgezinden. Je zou niet de eerste zijn die tijdens het oefenen vrienden voor het leven maakt.

3. Persoonlijke bijsturing

Een gezondheidscoach geeft je een aangepast oefenschema op maat van jouw lichaam en doelstellingen. Lukt die nieuwe oefening niet of heb je last van je rug of knieën? In een oogwenk staat jouw coach langs je cabine om je een andere oefening aan te leren. Zakt de moed je even in schoenen of snak je eerder naar een pannenkoek dan naar zweet? Ook dan staat je coach klaar voor die extra dosis steun en motivatie.  

Bij InfraLigne bepalen we samen met jou in een één-op-ééngesprek welk doel realistisch is voor jou. Wil je graag een afspraak voor een gratis en vrijblijvende figuuranalyse? Contacteer dan een studio in jouw buurt.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.