Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Fibromyalgiepatiënten varen wel bij Infraligne | Fibromyalgiepatiënten varen wel bij Infraligne

Fibromyalgiepatiënten varen wel bij Infraligne

Karine: “Ook het sociaal contact is voor mij erg belangrijk”

Veel mensen gaan naar Infraligne om te vermageren. Bij mij ligt dat anders. Ik doe dit vooral om regelmatig te bewegen, zonder mijn spieren te veel te belasten. Dat ik op gewicht blijf, is mooi meegenomen.

Ik ben zeer positief over Infraligne. Door de warmte in de infraroodcabine kan mijn lichaam de inspanningen veel beter aan. Ik heb dan ook nooit pijn na de oefeningen. Bovendien zijn de begeleidsters erg behulpzaam. Wanneer bepaalde oefeningen net iets te moeilijk of fysiek uitputtend zijn, gaan ze meteen op zoek naar een waardig alternatief.

Een bijkomend, vaak vergeten, probleem voor mensen met fibromyalgie is een gebrek aan sociaal contact. Ook daar wordt bij Infraligne uitgebreid aandacht aan besteed. De begeleidsters verwelkomen me altijd met open armen en staan steeds klaar voor een gesprek.

Tilly: “Dankzij Infraligne heb ik minder snel last van mijn spieren”

Voor iemand met CVS en fibromyalgie is het belangrijk om in beweging te blijven. Ik was dan ook op zoek naar een sport waar ik regelmatig kon bewegen, zonder mijn spieren te overbelasten.

Na lang zoeken kwam ik bij Infraligne terecht. En da’s perfect wat ik zocht. Hier wordt echt rekening gehouden met mijn capaciteiten. Kan ik een bepaalde oefening maar moeilijk volhouden? Dan past m’n begeleidster die aan.

De infraroodstralen hebben een erg positieve uitwerking op mijn spieren. Ik heb minder snel last van mijn spieren en voel ze stukje bij beetje krachtiger worden. Dat ik alles op m’n eigen tempo kan doen en me nooit moet forceren speelt hier een belangrijke rol bij.

Magali: “Ik doe alles op mijn eigen tempo”

Mensen met fibromyalgie zijn sneller vermoeid, waardoor ze geen uitputtende fysieke inspanningen kunnen verrichten. Daarom is het belangrijk dat ze een toegankelijke sport vinden, waarbij ze hun lichaam niet moeten forceren.

Zelf heb ik tal van fitnesscentra bezocht, maar de pijn was steeds onhoudbaar. Zwemmen dan maar. Maar ook dat was niet ideaal: je moet er echt veel tijd voor vrijmaken. Uiteindelijk gooide ik de handdoek in de ring. Twee jaar lang deed ik niets van sport. Tot ik Infraligne leerde kennen…

Bij Infraligne kon ik op m’n eigen tempo aan m’n conditie werken. In het begin ging het er erg gemoedelijk aan toe. Zo kon ik zonder pijn mijn spiermassa opnieuw opbouwen. Elke nieuwe sessie werd de intensiteit wat opgedreven. Ik was zelf minder snel uitgeput en hield de oefeningen steeds langer en langer vol.

Uiteindelijk voel ik mij nu een pak beter in m’n vel dan voorheen en verloor zelfs enkele centimeters, hoewel dat in het begin nooit mijn bedoeling was.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.