Dankzij een aangepast programma kan Donja Nuyts (42) ondanks haar knieprothese zorgeloos sporten | Dankzij een aangepast programma kan Donja Nuyts (42) ondanks haar knieprothese zorgeloos sporten

Dankzij een aangepast programma kan Donja Nuyts (42) ondanks haar knieprothese zorgeloos sporten

Donja Nuyts

“Ik dacht dat ik nooit meer aan sport zou doen”

Toen Donja last kreeg van haar knie, dacht ze voortaan aan haar zetel gebonden te zijn. “Door een chronische ontsteking in mijn knie, moest ik verder met een knieprothese. Ik ben enorm blij dat ik dankzij InfraLigne ondanks die ingreep toch nog zorgeloos aan sport kan doen”.

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Donjas leven. “Spinning en rugby stonden steevast in mijn agenda. Toen ik die hobby’s door mijn knieproblemen moest opgeven, kwam ik snel bij door al het stilzitten.

In de InfraLigne-studio oefent Donja volgens een kniesparend programma. “De coaches zorgen ervoor dat ik niet op mijn knie moet steunen en houden er rekening mee dat ik mijn been maximaal 90 graden kan plooien. Op mijn leeftijd moet je geen wonderen verwachten, maar met de opvolging van de coaches kan ik mijn doel om naar 65 kilo te gaan toch nog behalen. Op slechts 2,5 maanden raakte ik al 40 centimeter kwijt.”

Ook de coaching op vlak van voeding hielp Donja naar een fittere en gezondere levensstijl. “Vroeger haastte ik me zo snel mogelijk door de ochtend. Het was ‘opstaan, klaarmaken en weg’. Nu ik het belang van een voedzaam ontbijt inzie, maak ik daar graag tijd voor. Hetzelfde geldt voor de gezonde snacks tussendoor. Door om de 2,5 uur iets te knabbelen, blijft je metabolisme de hele dag op gang.”

 

Last van je knieën of andere medische problemen? Onze coaches stellen voor jou een aangepast programma op. Maak een afspraak bij een studio in jouw buurt.

 

Donja Nuyts
Studio: Diest
Resultaat: – 40 cm en – 2,5 kg

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.