Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Stokje, hoorntje of potje: ’t is ijsjesweer! | Stokje, hoorntje of potje: ’t is ijsjesweer!

Stokje, hoorntje of potje: ’t is ijsjesweer!

ijsjesweer

Als de weervrouw jolig een kaart vol stralende zonnetjes presenteert, wordt het prompt gezellig druk in het diepvriesrayon in de supermarkt. Want hoewel ijsjes geen seizoensgebonden delicatesse zijn, smaken ze nog altijd beter bij een heldere hemel en temperaturen boven de 25 graden.

Hou jij de frisse lekkernij liever uit de buurt, uit vrees dat je plons in het zwembad iets te indrukwekkend wordt? Lees dan zeker onze tips, want met de juiste keuzes kan je zorgeloos genieten van een portie heerlijke verfrissing.

Het ene ijsje is het andere niet

Sommige trucjes ken je al jaren. Op een terrasje laat je de ober bijvoorbeeld weten dat hij de slagroom van je coupe in de frigo mag laten. En het bijhorende koekje schenk je weg aan een tafelgenoot.

Maar welke soort kies je best uit het kleurrijke ijsjesaanbod in brasserieën, supermarkten en wegstations? Wij geven je graag nog wat extra ijswijsheden mee:
– waterijsjes: waterijsjes zoals de populaire ‘raket’ bevatten tussen de 40 en 50 calorieën en 0% vet.
– sorbet: deze fruitige variant bevat weinig vet, maar met twee bolletjes werk je wel ongeveer 90 calorieën naar binnen (hoorntje niet meegerekend)
– yoghurtijs: laat je hier twee bolletjes van scheppen, dan moet je al snel 130 calorieën tellen.
– roomijs: in dit soort ijs zitten behoorlijk wat verzadigde vetten en loopt het aantal calorieën voor twee bollen gemakkelijk op tot 260.

Zelf ijsjes maken

Wil je precies weten wat er in je ijsje zit? Ga dan gewoon zelf aan de slag. Het voorbereidingswerk duurt minder lang dan een tripje naar de winkel en na enkele uren haal je lekkere én gezonde ijslolly’s uit je diepvries.

Benodigdheden voor 4 ijsjes:
– plastic ijsvormpjes
– 400 gr vers fruit naar keuze
– 200 ml natuuryoghurt of (vers) fruitsap

Bereiding:
– mix het verse fruit samen met de yoghurt of het fruitsap
– giet de ‘fruitpuree’ in je ijsvormpjes
– laat het geheel ongeveer 3 uur in je diepvries staan

Sommige voedingsmiddelen zitten complexer in elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken. Wil jij weten wat er allemaal op je bord belandt? Maak dan gerust een afspraak bij een InfraLigne-voedingsdeskundige in jouw buurt.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.