Recepten | Weekrecepten

Onze weekreceptenThaise wok met verse groenten en kip

Ingrediënten voor 2 personen

2 sjalotten, 2 teentjes knoflook

3 el arachideolie

1 stukje gember, 1 rode chilipeper (zonder pitjes)

250 g noedels of rijst (volkoren)

1 groentebouillon

200 g erwten, 200 g edamame bonen

250 g champignon – mix

4 wortels, 150 g sojascheuten

1 rode paprika of puntpaprika

1 groene paprika of puntpaprika

1 oranje paprika of puntpaprikae

3 el groene curry

400 ml kokosmelk, 200 ml bouillon

4 kippenpootjes (drumsticks)

Peper en zout

Koriander

Bereidingswijze

Maak de sjalot, de gember, de rode chilipeper en de knoflook schoon en versnijd in fijne stukken. Doe de pitjes uit de chilipeper. Was de groenten en versnijd in verschillende snijtechnieken naar keuze. Wortel in brunoise, (punt)paprika in julienne, champignons in partjes. Doe in een wokpan een beetje arachideolie en stoof de sjalot, knoflook, chilipeper en gember aan. Plaats twee kookpotten met water en ½ groentebouillon op het vuur. Dat is eentje voor de noedels en eentje voor de kippenpootjes. Als het water kookt, voeg je de kippenpootjes toe en laat je ze koken tot ze gaat zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Voeg de groenten toe, in volgorde van hardheid en laat mee stoven. Roer regelmatig om zodat alle groenten gestoofd worden. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Voeg de currypasta toe en roer even om. Haal de kippenpootjes uit het water en laat afkoelen. Verwijder het vel rond de kip en verpulver het vlees aan de hand van een vork. Voeg 200 ml water toe aan de groenten, samen met ½ groentebouillon. Voeg de 400 ml kokosmelk toe en laat het geheel even sudderen. Voeg het kippenvlees toe en laat even sudderen. Voeg de rijst of noedels toe aan het kokende water en kook deze zoals vermeld op de verpakking.  Giet de rijst of noedels af. Spoel de koriander en hak deze fijn. Neem een diep bord, voeg rijst of noedels toe aan het bord en overgiet met groenten en de saus van de wok. Werk af met enkele blaadjes koriander.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Vorige recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.