Zomerse pastasalade met gerookte kip | Zomerse pastasalade met gerookte kip

Zomerse pastasalade met gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen

300g volkoren fusilli
50g ongezouten pistachenoten
1 citroen
250g aardbeien
135g gerookte kipfilet
15g verse basilicum
8g verse munt
250g ricotta
peper & zout

Bereidingswijze

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in water. Hak ondertussen de pistachenoten grof. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in 4.

Snijd de kipfilet in plakjes en de plakjes in dunne reepjes. Snijd de blaadjes van de basilicum en de munt in reepjes. Meng het citroensap, de citroenrasp, de ricotta, de basilicum en de munt tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de pasta af. Meng de pasta met de saus en de kipreepjes. Garneer met de aardbeien en pistachenoten.

Recept van Infraligne Beveren

voedingswaarde per portie

510 kcal – KH 64g – V 16g – EW 25g

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.