Zalm – venkel – sinaasappel – olijven | Zalm – venkel – sinaasappel – olijven

Zalm – venkel – sinaasappel – olijven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 venkels
  • 2 grote sinaasappels
  • 1 grote ui
  • 4 zalmfilets van 125 g elk
  • Een snuifje gemalen komijn
  • 1 handvol groene en kalamata-olijven
    (+/- 80g of 20 stuks)
  • 2 el olijfolie
  • Verse oregano, voor de afwerking
  • Zwarte peper en Himalayazout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwijder de groene stelen van de venkels, halveer en snij de venkels in plakjes van ½ cm dik. Pel de rode ui en snij in dunne plakjes. Blancheer de venkel samen met de rode ui 5 minuten in kokend gezouten water, giet af en verfris onder de koude kraan.

Verwijder de schil van de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in dunne plakjes.

Schik de venkel, rode ui en sinaasappel in een vuurvaste schaal en leg er de zalmfilets op. Kruid met gemalen komijn, peper en zout, verdeel er de olijven rond en besprenkel met de olijfolie. Bak 10 minuten in de oven.

Haal daarna uit de oven en werk af met plukjes oregano. Serveer meteen, bijvoorbeeld met volkorenrijst of quinoa of een aardappelvariatie naar keuze.

 

 Recept van InfraLigne Herentals

voedingswaarde per portie

366 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.